Viktigt med hygienen när du 3D-tatuerat ögonbryn

3D-tatuering av ögonbryn blir allt populärare i Stockholm. Dels bland kvinnor med små eller obefintliga ögonbryn och dels bland kvinnor som tröttnat på att ideligen noppa och sminka ögonbrynen och vill ha mer tid över till annat om morgnarna. Genom en så kallad permanent make-up slipper man helt enkelt bry sig om ögonbrynen, de ser perfekt ut i alla lägen från att man kliver upp ur sängen på morgonen tills man går och lägger sig på kvällen.

Microblading är det senaste

En ny metod för 3D-tatuering är microblading, där tatueraren skär in så fina streck som fylls med färg. Varje strå läggs individuellt, vilket ger otroligt fotorealistiska tatueringar som knappt går att skilja från vanliga ögonbryn. Man kan helt klart tala om en 3D-effekt. Många salonger i Stockholm har låtit personalen utbilda sig i microblading, så metoden är vanlig här. Läs mer om metoden här: http://www.3dtatueringögonbrynstockholm.se.

Salongens hygien, och din egen

En sak som är otroligt viktig att tänka på vid dessa former av ingrepp är så klart hygienen. Det är för det första av största vikt att personalen har rätt utbildning i hur man genomför en hygienisk behandling och endast använder sig av steriliserade nålar och verktyg. Men det är lika viktigt att man själv ser till att sköta eftervården hemma för att man inte ska drabbas av infektioner. Det rör sig om öppna sår en liten bit från ögat, så en ögonbrynstatuering kan få tråkiga konsekvenser om man inte följer salongens instruktioner för eftervård.

Hinder för en 3D-tatuering

Den som har överförbara blodsjukdomar som HIV eller Hepatit kan inte gå till en salong och få 3D-tatuerade ögonbryn. Andra hinder är om man druckit alkohol dagarna innan, ätit blodförtunnande medel, att man har hjärtproblem eller vissa hudåkommor. Har du någon sjukdom ska du alltid berätta det innan för tatueraren, så får denne göra en bedömning. Men i korthet ska man vara helt frisk och inte påverkad av något.

Undersök salongen noga

När du besöker salongen ska du vara uppmärksam på hur hygienen sköts. Var inte rädd för att fråga vilka åtgärder som vidtas för att garantera en riskfri behandling. På en salong som inte sköter hygienen och till exempel återanvänder nålar löper du stor risk att drabbas av en infektion eller blodsjukdomar som Hepatit. På en seriös salong används endast steriliserat pigment och engångsnålar som ligger förpackade i sterila förpackningar och öppnas inför kunden när det är dags för behandlingen. Likadant med verktygen som ska tas direkt från desinficeringsapparaten.

Din egen eftervård

Efter behandlingen ska du omedelbart åka hem. En gång i kvarten första timmen ska du skölja ögonbrynen med steriliserat vatten från apoteket, därefter en gång i timmen. Därefter ska ett tunt lager vaselin smörjas försiktigt med en helt ren tops morgon och kväll. Du får inte utsätta ögonbrynen för sol eller vatten med klor eller salt. Bastubad ska undvikas. Undvik även träning och att sminka det berörda området hela första veckan. Är du noga med eftervården kommer du antagligen inte att få skorpor på ögonbrynen, men om du får det är det mycket viktigt att du inte pillar bort dem utan låter dem trilla bort av sig själva, annars kan färgpigment följa med.

Välj en pålitlig salong i Stockholm som tar hygienen på allvar när du vill 3D-tatuera ögonbryn, annars är risken stor att du drabbas av en infektion eller någon allvarligare sjukdom. Var inte rädd för att ställa frågor, de som inte svarar eller inte tar dina frågor på allvar kan du välja bort, det tyder på en oseriös och inkompetent verksamhet. För en riktig tatuerare eller hudterapeut kommer hygien och rena verktyg alltid i första rummet.

Viktigt med hygienen när du 3D-tatuerat ögonbryn