Går det att injicera fillers trots hepatit?

Fillers är en relativt ny behandling som innebär att man injicerar en gel i ett område på kroppen – antingen i syfte att släta ut eller för att addera mer volym. Inte sällan så handlar det om att du som patient alltså antingen vill släta ut din panna då rynkor börjat synas där eller också så vill du ha större läppar då du anser att din normala storlek är lite för liten.

Själva gelen innehåller väldigt många aktiva substanser – men fillers är på intet sätt farligt; bland annat så finns hyaluronsyra i gelen och den är fullt nedbrytbar av kroppen. Vi sa att fillers inte är farliga, men vi det med en liten brasklapp. Det som krävs är att du går till rätt klinik för att få en behandling utförd. Tyvärr så är detta lite lättare sagt än gjort.

Man har ännu inte hunnit med att reglera marknaden för Fillers från Socialstyrelsens sida – vilket innebär att en skönhetssalong och personalen i denna – utan vidare utbildning – kan erbjuda att injicera fillers. Det är naturligtvis problematiskt och lyckligtvis så håller branschen på att reglera sig själv lite; man ser bland annat att större tillverkare håller i utbildningar och certifierar de som kvalificerar sig – något som krävs för attd e ska få erbjuda fillers med deras produkter. Ett bra steg och något för dig som intresserad kan hålla utkik efter.

Tyvärr så finns det vissa risker med fillers. Inte gällande gelen i sig – utan snarare sett till hur hanteringen av sprutor ser ut på vissa kliniker. Blodsjukdomar som hepatit kan spridas genom att sprutorna inte kasseras efter användning. Välj alltid en seriös klinik för fillers i Stockholm

Det handlar om andra risker snarare än själva injektionen. Besöker du en seriös klinik i Stockholm och injicerar fillers i din panna så kommer du inte att lida några framtida besvär – du får god, hållbar, effekt som heller inte kräver någon konvalescens. Fel klinik däremot – ja, i och med att det handlar om injektioner så är sprutor och hygien en väldigt viktig faktor.

För dig som har hepatit så kan det innebära att din smitta sprids vidare till nästa patient – av den enkla anledningen att den spruta man använt kommer att användas även på nästa person. Likaså kan du alltså drabbas av hepatit eller någon annan blodsjukdom genom att salongen där du genomgår en behandling med fillers inte sköter hygienen och kasserar de sprutor som använts.

Det finns alltså goda skäl att alltid se över vilken typ av salong/klinik i Stockholm det handlar om då det kommer till fillers. I väntan på att Socialstyrelsen ska “hinna ikapp” och börja ställa hårdare krav så är det upp till oss alla att vara vaksamma och varna om några oegentligheter sker.

Det finns seriösa kliniker som erbjuder säkra behandlingar enligt konstens alla regler, men tyvärr finns det även de som inte har en aning om vad de håller på med. De senare måste stoppas då risken för att allvarliga sjukdomar såsom Hepatit och hiv kan spridas genom deras undermåliga sprutprogram.

Mer information om fillers finns här: https://www.fillersstockholm.se/.

 

Går det att injicera fillers trots hepatit?